UltraPro
UltraPro har verkligen seglat upp som en av mina personliga favoriter! Den är så mångsidig och ger perfekta resultat. UltraPro är en ungsform, som tål temperaturer på -25 till +250, så du kan likagärna använda den i frysen som i ugnen eller micron. Den är lätt att rengöra, väger betydligt mindre än en lergryta och går lika bra att använda till matlagning som bakning. Det går också åt minimalt med fett när man tillagar i en UltraPro.
Själv så slängde jag ihop årets första rabarberpaj i min runda UltraPro i helgen.

Jag hittade ett recept på ICA's site på en knäckig rabarberpaj som jag kan rekommendera:
- 500 g rabarber
- 2 dl havregryn
- 2 dl socker
- 1 4/5 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljsocker
- 125 g smör
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl ljus sirap
- smör till formen (behövs inte om man inte vill)
- Sätt ugnen på 150°C.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
- Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
- Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. Servera gärna ljummen med vaniljglass
Hälsningar//
Anna Berglund