Det får gärna vara enkelt!
Jag gillar att laga mat...speciellt lite festligare mat som gärna får ta lång tid och kräva sitt. Men, allt som oftast måste det gå fort! Tiden man har från det att man kommer hem tills att något barn ska skjutsas till träning kan vara knapp...och maten man serverar bör vara både mättande och god.
Eller så har man helt enkelt annat man vill göra än att stå vid grytorna och passa...och där har Tupperware många smarta lösningar! Som hos en värdinna i veckan, där lagade vi lax och grönsaker i MicroGourmet. Nyttig och god mat på 14 minuter, så kul när man får göra " Live demos" och gästerna får provsmaka resultatet!!
Eller som ikväll, då åkte en gammal favorit fram..Easy Rice...skölj 3 dl ris, häll ris och 6 dl vatten i Easy Rice och micra på ca 750 w i ca 12 minuter. Låt vila några minuter innan du saltar och "rör runt"...sen har du ett luftigt och perfekt ris att servera!

Det är kanske inte massor av minuter jag sparar på själva tillagningen, men maten sköter sig själv och jag kan fixa klart det andra, jag vet att det blir perfekt resultat och jag har ingen spis som behöver rengöras efteråt...det gillar jag.
V. 24 kommer sommarkatalogen, Tupperware har numera 3 magasin-släpp per år, och fick jag önska så skulle "Click´n Shake" vara med!
Vi som grillar MYCKET på sommaren marinerar ALLT i denna:

Blanda marinaden direkt i boxen, klicka på locket och skaka. In i kylen. Ta ut och skaka då och då, eller vänd upp och ner...inget läckage här inte. Mitten-delen använder jag bara om jag ska panera, inte vid marinering.
I dag blev det kycklingfilé i världens simplaste marinad..men så gott det blev. Hittade en krydda på Ica Maxi som passar perfekt till grillning!!! Ta några matskedar olja, en matsked soja, en skvätt honung och denna krydda efter smak och tycke...attans så gott!!

Kryddan innehöll precis det där jag vill ha i min marinad...peppar, salt, chilikryddor, vitlök...rekommenderas!

Ris, grillad kyckling, grekisk sallad som blev över från igår och lite färdiga såser blev middagen idag. Klart på knappt 20 min...sånt gillas! :)
Trevlig lördag!
//Anna
Hejsan. letade efter en paneringsbunke med hål i och hittade bilden till din blogg. Om jag inte missförstått nått ser jag att du använder den till att marinera, Funkar det så funkar det. Men den är till för panering, dvs att skaka om mjöl eller brödsmulor efter att man doppat proteinet i vad vätska eller äggblandning. Panering alltså. Marinering gör du bäst med att använda plastpåse så marinaden ligger tätt inpå. :)